Director de l'Escola

Nando Director1FERNANDO FERNÁNDEZ PÉREZ

 

Naix a la Vila Joiosa (Alacant) en 1986. És llicenciat en Guitarra i Història i Ciències de la Música pel Conservatori Superior de música i dansa de les Illes Balears, i en la Universitat de la Rioja, respectivament.
Va començar els estudis musicals als 7 anys tocant la guitarra i el llaüt en l'Armónica Jonense i posteriorment en la Societat Musico-Cultural, ambdues de la seua ciutat natal.
Ha realitzat els  estudis professionals en el Conservatori Professional de música i dansa “Pérez Barceló” de Benidorm, on va rebre les seues primeres classes oficials de guitarra amb José Vicente Arroniz i Nuria Peña. Durant el període d'ensenyaments superiors va rebre classes d'il·lustres professors com Gabriel Estarellas, Miquel Àngel Aguiló i Iliana Matos. Va acabar els estudis superiors de guitarra amb les màximes qualificacions.
Ha assistit a diverses lliçons magistrals realitzades per destacades figures del món de la guitarra: David Russell, Manuel Barrueco, Margarita Escarpa, Ricardo Gallén, Ignacio Rodes, Eduardo Fernández, Marco Smaily, José Miguel Moreno, Carles Trepat, Juan Carlos de Mulder, entre d’altres.
Ha participat en diferents concerts com a solista al voltant de la Illa de Palma de Mallorca, València, Altea, l'Alfàs del Pi, la Vila Joiosa... Cal destacar les següents actuacions: En 2010 va estrenar el primer concert escrit per a guitarra i banda amb la banda simfònica de l’Ateneu Musical de la Vila Joiosa i amb l’AMSCA d'Ador. Ha realitzat actuacions com a solista amb l'orquestra del Conservatori Professional de música i dansa “Pérez Barceló” de Benidorm, amb l’orquestra de cambra “Óscar Esplà”, i amb l'orquestra de la federació alacantina “Mar i Muntanya” a l'auditori de la diputació d'Alacant i en el TEA de la Vila Joiosa. En 2009 va realitzar una sèrie de concerts a Estocolm (Suècia) junt a l'orquestra de guitarres de Mallorca De guitarres com a concertino. Amb el grup de música antiga Lucentum XVI ha realitzat concerts en les províncies de Barcelona, Lleida, Tarragona, València, Castelló i Alacant. Al novembre del 2018 van realitzar un parell de concerts en Molfetta i Altamura (província de Bari, Itàlia).
Al febrer de 2010 va aconseguir el segon premi del XII Concurs d'interpretació musical de Benidorm en la categoria de guitarra.
Com a instrumentista, pertany al grup de música antiga Lucentum XVI, és membre actiu de la JOPPCV (Jove orquestra de pols i plectre de la Comunitat Valenciana), l'OFAPP (orquestra de la federació alacantina “Mar i Muntanya”) i de la FCDiT (Colla de la Federació Valenciana de dolçaina i tabal). La seua activitat com a guitarrista solista es complementa amb la realització de concerts de música de cambra i com a guitarrista acompanyant.
És director de l'orquestra de pols i plectre de l’Ateneu Musical i de la Colla de dolçainers i tabaleters Els Valerios, ambdues agrupacions de la Vila Joiosa.
Des de l'any 2008 és professor de l’escola de música de la Societat Ateneu Musical de la Vila Joiosa i actualment n’és el director a més de professor de guitarra, llaüt, bandúrria i cor. També exerceix com a docent a l'escola de música de la Societat La Nova de Benidorm.

Joomla templates by a4joomla